петък, 6 юли 2012 г.

Картинг състезанията са невероятно забавление

картинг писта
Картинг състезание


Картинг състезанията са невероятно забавление, а освен това са страхотен начин децата да се научат на концентрация, желание и самоконтрол.

Карането на картинг в права линия е сравнително проста задача. Но завоите – точно там е сериозното предизвикателство и истинското забавление.

Изкуството на състезаването се проявява в изпреварванията и ориентирането сред много пилоти по такъв начин, че да спечелите от всяка състезателна ситуация или поне да минимизирате загубите. Увеличаването на скоростта винаги ще бъде предизвикателство, независимо колко вече сте бързи. При всички видове състезания квалификацията е важна, но в картинг спорта е от особено значение. Конкуренцията в състезанията е прекалено силна и не си дава лесно позициите на старта. С други думи, за да сте успешни в картинга, ще трябва да се научите да записвате една невероятно бърза обиколка, с която да сте максимално напред на стартовата решетка.

Може би най-опасният момент, по време на едно състезание е неговия старт, тъй като тогава всички карат изключително близо един до друг. Първата обиколка е моментът, в който дори само един сантиметър да отстъпите е много вероятно да загубите позиции. Картовете са малки, а и така бързо могат да сменят посоката си, че най-малката пролука, която оставите ще бъде използвана от някого. След като състезанието вече е започнало, стратегията ви е сравнително праволинейна – карате колкото се може по-бързо

Няма коментари:

Публикуване на коментар